Foto en video

Foto's en ansichtkaarten

Oude, met name vooroorlogse foto’s van Batenburg zijn schaars. Het Batenburgs Erfgoed probeert die zoveel mogelijk op te sporen en legt daarvan een digitale verzameling aan.

Dit moet uiteindelijk leiden tot een boek met oude foto's van Batenburg met een historische toelichting. We vragen daarom aan iedereen die dergelijke foto’s heeft om die te mogen scannen.

Hoewel we als HBE niet streven naar een collectie van de echte foto’s is toch al een aardige verzameling ansichtkaarten in ons bezit en/of dat van een van onze leden.

Kruisstraat in Batenburg rond 1920 (collectie HBE)

Film en video

Videomateriaal over oud-Batenburg is zo mogelijk nog zeldzamer. Toch moet er hier en daar nog wel een super8-filmpje of een oude film of TV-reportage bestaan waarin beelden van Batenburg uit de vorige eeuw te zien zijn. Hiervan bestaat geen enkel overzicht. HBE kan daarmee een begin maken.

In 2016 heeft HBE zelf opdracht gegeven om een 30-minutenfilm te maken over “Batenburg 2016 in transitie”. Hierin wordt met beelden en interviews een schets gegeven van het huidige Batenburg met de nadruk op wat er recent is veranderd of binnenkort zou kunnen gaan veranderen. Deze film is begin 2017 gepresenteerd. Het idee is om voortaan periodiek een dergelijk videoportret te maken.